Juni 2021 – Savès

”Tradition” og ”familie” er nøgleordene i denne måneds champagnehus fra Grand Cru og Premier Cru området i Bouzy. Champagne Savès blev grundlagt helt tilbage i 1894, da ingeniør i landbrug Eugène Savès giftede sig med Anaïs Jolicoeur, datter af en vinbonde, og kort efter besluttede sig for at lave sin egen vin i Bouzy distriktet. I dag er det fjerde generation af familien der står for produktionen. Hervé og hans kone Nathalie er oftest at finde ude i de ti hektarer marker, altid med øje for at videreføre familiens traditioner inden for champagne. Næste generation står klar til at overtage når tiden er moden med sønnen Arthur ved roret.

Carte Blanche, eller ”Det Hvide Kort”, er Savès husets kendingscuvée. Lagret i underjordisk kælder i 3-4 år. Frisk, frugtig og let i smagen, perfekt medfølger til en solskinsdag på terrassen eller i parken, eller mens grillen bliver varm.

Går godt til: apéritif, torsk, dampede muslinger, pizza, sommersalat, enhver picnic kurv, solskin, første kamp i EM slutrunden.

Sukkerdosering: brut (9 g/l)

Druer: 75% pinot noir, 25% chardonnay

 

Carte d’Or, eller ”Guldkortet”, er Savès husets kendingscuvée. Lagret i underjordisk kælder i 4-5 år. Frisk og kompleks i smagen, ideel til hovedretten og som erstatning for fadøl.

Går godt til: grillpølser, ost, oksemørbrad, solnedgange, alle kampe i slutrunden.

Sukkerdosering: brut (8 g/l)

Druer: 75% pinot noir, 25% chardonnay

 

Anaïs Jolicoeur er opkaldt efter husets stifters hustru. Kun Pinot Noir druerne fra de bedste årgange bliver brugt i denne Grand Cru cuvée, der er lagret på egetræsfad.

Fyldig i smagen med strejf af solbær, et oplagt alternativ til rødvin.

Går godt til: dyrekølle, lasagne, ost, spegepølse, saltede retter, sommeraftener, Sankt Hans, alle danske EM kampe.

Sukkerdosering: brut (7 g/l)

Druer: 90% pinot noir, 10% chardonnay

Scroll til toppen

Velkommen til Roguechampagne

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.