Februar 2021 – Verrier & Fils

Parterapi på flaske!

Februar måneds pakker byder på rosé champagne fra Verrier & Fils. Rosé er ren romantik, så med flasken fra Verrier er Valentinsdag sikret. Derudover er der mulighed for at smage husets Tradition  eller den særlige Ismérie.

Tradition er husets sikre vinder, der kan starte enhver god aften, eftermiddag eller bare søndag morgen.

Ismérie er et af husets egetræslagrede champagner, opkaldt efter familiens første kvindelige vinbonde. Så er der vist passende bobler til Kvindernes Kampdag i marts med denne unikke blanc de blancs!

Om huset:

Emmanuel Verrier er femte generation vinbonde i Étoges. Hans tipoldefar var byens barberer, men solgte druer fra sine vinmarker til de store champagnehuse, for at få enderne til at nå sammen. I 1929 besluttede barnebarnet Raymond, Emmanuels farfar, at lave sin egen champagne fremfor at sælge druerne og opkøbte i den anledning flere vinmarker i området. I dag er familiens fem hektarer spredt ud over 35 marker og der produceres seks forskellige cuvéer, med fokus på naturlige og økologiske processer.

Netop kvaliteten og økologien har høj prioritet hos Emmanuel og alt er gennemtænkt ned til mindste detalje og ud i yderste led. Den egenproducerede doseringslikør til sukkerindholdet, aflønningsformen af plukkerne og hvad det gør for druernes kvalitet, ”dégorgement” uden brug af nedfrysning, ingen tilsætning af sulfittter eller kemi… listen er lang, men resultatet er champagner, der har fået betegnelsen Haute Valeur Environnementale, groft oversat ”bæredygtigt” og ”naturvenligt”.

Cuvée Brut Tradition:

Husets flagskib, lagret fire år i kælder, frisk og opkvikkende, bedre end koffeinpiller.

Sammenblanding af tre års høst, hvilket garanterer en ensartet smag.

Går godt til: apéritif, regnvejrsdage foran pejsen, østers, fisk, laksetærte, lette retter og salater.

Frisk i smagen, en smule syrlig.

Sukkerdosering: brut (8 g/l)

Druer: 5% pinot noir, 20% chardonnay, 75% meunier.

Cuvée Brut Rosé:

Samme opskrift er brugt gennem tre generationer for at skabe denne rosé. Bedre end blomster og perfekt supplement til kærlige ord. Blanding af hvidvin og rødvin, hvor rødvinen kun produceres hvert tredje eller fjerde år, når kvaliteten er helt i top. Lagret fire år i kælder.

Går godt til: første date, stearinlys, rødt kød, kartoffelretter, genopfriskelse af første date.

Frisk og kompleks i smagen.

Sukkerdosering: brut (8 g/l)

Druer: 10% pinot noir, 80% chardonnay (Hvidvin), 100% pinot meunier (rødvin).

Cuvée Ismérie:

En af de lækreste champagner fra Verrier huset. Emmanuel skabte i 2010 denne feminine og elegante Blanc de Blancs cuvée som hyldest til familiens første kvindelige vinbonde, Ismérie Verrier (1836-1915). Lagret på egetræsfad, aldret fire år i kælder. Perfekt start til den særlige middag, den ekstra lækre velkomst, Dronningens Nytårstale, en super start på weekenden. Anbefales serveret ved 8°C i et flûte glas med saltet eller røget kød..

Dyb, frisk og kompleks i smagen.

Går godt til: røget mørbrad, kød, apéritif, chips, peanuts, oliven, spegepølse, saltede kiks

Sukkerdosering: brut (4,5 g/l)

Druer: 100% chardonnay.

Scroll til toppen

Velkommen til Roguechampagne

Er du over 18 år?

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.